Beeldend werken vanuit je ziel

 DSC00803 DSC00782 DSC00866

Online workshop op aanvraag

Door de coronacrisis zijn we allemaal wat uit ons doen. Het vraagt rust en stille aandacht om balans te vinden en te houden.

Beeldend werken vanuit de ziel is een heerlijke manier om verbinding met jezelf te herstellen en je creatieve stroom te voeden. Op aanvraag begeleid ik een online workshop met een meditatie-visualisatie of bv een gedicht , verhaal , als uitgangspunt voor het verstillen . Van daaruit maak je een tekening of samengesteld beeld met de materialen die je zelf thuis hebt klaargelegd.

Hoe werkt het ?

-Je meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een datum af te spreken.

_Je maakt 20 euro over naar NL13INGB0005987208  tnv Edelsmederij Josemieke Segers. ovv. beeldend werken vanuit de ziel en de datum van deelname.

-Voorafgaande aan  de workshop ontvang je van mij een link naar een open source online ontmoetingsplek. [jitsi.meet] Je hebt een laptop nodig of een mobiele telefoon [bij de laatste moet je wel een app downloaden, gratis]

-Om 10 uur op een ochtend ontmoeten we elkaar virtueel via deze link. 

-Ik begeleid je in een verstillingstraject vanuit een  onderzoeksvraag of een onderwerp dat gebruikt kan worden om in de binnenwereld contact te leggen op een diepere laag in het onbewuste.

-Je vindt op die manier je eigen informatie en ook je eigen spoor om tot een beeld te komen.

-Je werkt daarna thuis aan een beeld, dat kan zijn met materialen die je zelf in huis hebt en klaargelegd [ tekening, collage, samengesteld beeld, hout, schildering, etc.]

-Om 12 uur wisselen we de bevindingen uit online.

klik hier voor een sfeer-indruk  

 

Voorwerpen, wanneer ze met aandacht en intentie worden gemaakt , worden met de energie die erin gelegd is opgeladen en krijgen zo een bekrachtigende werking. Ze herinneren je aan een nieuwe mogelijkheid en steunen je in je transformatie. Jung  benoemde dit in zijn onderzoek van de alchemie heel treffend : objecten kun je waarnemen als processen. Communicatie gebeurt via beelden die een diagram zijn van een proces.

 

Ik ervaar dit ook zo in mijn werk: stilstaan bij een ingrijpende gebeurtenis of een innerlijke verandering door er een smeedvorm voor te maken werkt helend en inzichtgevend. 

Er ontstaat weer beweging en ruimte doordat emoties kunnen stromen.

Merk je dat je in een veranderingsproces zit en wil je meer steun van binnenuit ervaren ? Kom daarvoor je eigen ziele-beeld vormgeven.

In de trajecten die ik aanbied kun je zelf met een vraag of een ervaring aan de slag gaan.Door aandacht te besteden aan lichaamsgevoel, gedachten en beelden hierover kom je dieper in contact met de processen die gaande zijn onder de gebeurtenissen. Vanuit die bewustwording begin je te smeden aan een vorm die daardoor opgeladen wordt met je betrokkenheid en aandacht.Daardoor ontstaat een persoonlijk krachtvoorwerp die je in je proces tot steun is.

Wil je dit graag zelf ervaren?

Ik werk individueel en in kleine groepjes [maximaal 5 personen]

 

 flyer Zielebeelden

locatie: Tilburg, in de edelsmederij aan de Piusstraat of aan de Gilzerbaan in het boshuis.

Ik gebruik in deze trajecten combinaties van wat ik geleerd heb in een jaartraining kunstzinnig coachen bij de Tiki in Breda,Jungiaanse coaching bij de academie voor integrale menswetenschappen in Huis ter Heide;  technieken uit sjamanisme, boeddhistische meditatie en vooral ook mijn ervaringen opgedaan in 25 jaar edelsmeden.Personen die gebruik maken van de meedoenregeling van de gemeente Tilburg kunnen hun budget voor deze cursus gebruiken.

reacties van deelnemers:

"Inzicht gekregen in mijzelf, waar ik ben in mijn geestelijke ontwikkeling op een hele natuurlijke en ongedwongen manier."

"Het krachtvoorwerp heeft bij mij van alles in gang gezet, het creatieve begint echt te stromen nu. Ik ben er weer mee in verbinding en voel me weer heel."

"Ik vond de opbouw van de cursus fijn, steeds weer naar intentie en verdiepen en uitbreiden."

"Relaxte sfeer om in te werken: ik voelde me welkom op je plek thuis en in je bos".