Bos-workshops Edelsmeden met de elementen

In Augustus 2020 geef ik 4 bijzondere workshops :  Edelsmeden met de elementen op de boslocatie bij de Gilzerbaan.

Je gaat werken met de 4 elementen aarde, water, lucht en vuur, die, onder andere de volgende kwaliteiten vertegenwoordigen, die je naar eigen inzicht gaat aanvullen met of vervangen door je eigen betekenis.

Aarde; de vaste ,fysieke realiteit, het lichaam, voeding

Water; vloeibaarheid, reiniging, stroming

Lucht; de onzichtbare wereld, vrijheid, levensadem

Vuur; passie, warmte, emotie, seksualiteit

Iedere ochtend een ander element dat onderzocht kan worden en dat je gaat uitwerken in een beeld. We beginnen daarvoor met een korte visualisatie/meditatie om verbinding te leggen met je innerlijke zintuigen en met de manier waarop het element in jezelf aanwezig is.

Daarna ga je in het bos op zoek gaat naar een uitgangspunt voor je beeld ; een plek die je aanspreekt , een tak of ander voorwerp dat je wilt verwerken of als uitgangspunt wilt nemen. Je kunt een schetsboekje meebrengen om je beelden /ideeën in op te tekenen.

Daarna ga je de verzamelde informatie uitwerken in een smeedvorm. Je werkt met eenvoudige technieken in koper of messing, en je kunt er eventueel een samengesteld beeld van maken met andere aanwezige materialen zoals stof, leer, hout etc. 

De data;

1 augustus ; Aarde

2augustus : Water

3 augustus: Lucht

4 augustus : vuur

Tijd: van 10-13 uur

Kosten zijn 60 euro per ochtendworkshop, inclusief materialen : alle 4 samen voor 225 euro.  Aanmelden kan  via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.