Herbronnen in beeldend werk

 

Herbronnen

Deelname aan de westerse wereld van groei , korte termijn doelen ,  grote tijdsdruk en een constante informatiestroom van buitenaf , is voor heel veel mensen een uitputtingsslag. De verbondenheid met de natuur , de innerlijke stem , het lichaam , raakt  op de achtergrond en daarmee ook de onmisbare inspiratie van intuïtie .

Het beeldende werk dat ik doe en aanbied aan deelnemers is gericht op het steeds opnieuw terugvinden van de innerlijke balans.

Dat wat gehoord , gevoeld , belichaamd wil worden kan uitgedrukt worden in een smeedvorm , een tekening , een collage of een kunstwerk in de natuur.

Een dag of  meerdere dagen kun je onder mijn begeleiding je eigen proces in beeld brengen , door te verstillen en met aandacht en zachtheid te leren kijken wat er leeft in jezelf. Ik nodig je uit compassievol te zijn , wat ruimte geeft aan alles wat zich toont. Door hiervoor de tijd te nemen herbron je , en kun je je herverbinden met de vitale en creatieve levensstroom .

  • Je raakt meer vertrouwt met de wereld achter je denken / overtuigingen en je wordt gevoeliger voor de taal van je lichaam ,en je intuïtie.
  • Je wordt vrijer in jezelf , emoties worden onderdeel van je informatiestroom , je gaat betekenisvolle samenhang ervaren en leert dat uit te drukken in een beeld/smeedvorm.
  • Je gaat ervaren hoe jouw blik op de buitenwereld voortkomt uit de onbewuste aannames in je binnenwereld. 
  • Dat wat uit je handen komt is direct verbonden met de binnenwereld , je wordt je meer bewust van de mogelijkheden van  je eigen scheppingskracht

Methodes die ik gebruik zijn: meditatievormen , visualisatie , traumasensitieve mindfullness , systemisch werk , schrijven , gebruik van klank , kleine rituelen, dansen, tekenen, collage , samengestelde [natuur] beelden, edelsmeden .

Vanuit de locatie waar je verblijft loop je direct de bossen in en er is alle tijd om  alleen te zijn , de omgeving te verkennen,

te zwemmen . Of je iedere dag aan je beeld wilt werken of 1 of 2 dagen of enkele dagdelen kan in overleg afgesproken worden.

 

Ervaringen van deelnemers: 

"Het is voor mij een verrassend en dierbaar proces geweest ".

"Het onderzoek gaf me de ruimte om te luisteren/kijken naar wat zich aandiende".

"Bijzonder hoe je mensen kon helpen hun innerlijke beleving mee te nemen in hun praktische werk ".

"Ik voel me rijk met de ontmoetingen en met mijn lichtsymbool "

"Ik had vooraf wel twijfels of dit voor mij haalbaar zou zijn maar dankzij de betrokken ondersteuning van Josemieke ben ik erg content geworden over het eindresultaat van deze ontdekkingsreis. Ik weet dat ik daadwerkelijk een ‘krachtvoorwerp’ heb gemaakt…"

  kosten individueel 150 euro per dag exclusief verblijf . Voor weekarrangementen zie tarieven.