Lichtsymbool smeden / cursus-atelier

 

Lessen in edelsmeden vanuit de ziel

Je lichtsymbool smeden

Op afspraak

 

Allereerst nodig ik je uit  om  contact te maken met je eigen binnenwereld, het bewust worden van alles wat in je leeft onder de oppervlakte van je dagbewustzijn. De meerwaarde daarvan is drieledig:

  • Je raakt meer vertrouwt met de wereld achter je denken / overtuigingen en je wordt gevoeliger voor de taal van je lichaam.
  • Je wordt vrijer in jezelf , emoties worden onderdeel van je informatiestroom , je gaat betekenisvolle samenhang ervaren en leert dat uit te drukken in een beeld/smeedvorm.
  • Je gaat ervaren hoe jouw blik op de buitenwereld voortkomt uit de onbewuste aannames in je binnenwereld. Zeker in deze onzekere tijden is het wezenlijk belangrijk om een zekere basis in jezelf te voelen. Zodat je weet wie je ten diepste bent en geen speelbal wordt van de omstandigheden.

Het is een gericht onderzoek om tot je eigen beeldtaal te komen , vanuit je innerlijk. 

Je wordt uitgenodigd om je hoofd , je denken, even los te laten en te onderzoeken wat er vorm wil krijgen vanuit diepere gevoelslagen. Het concreet maken daarvan begint met schetsen, tekenen, zonder dat je meteen denkt aan de techniek.

Met die informatie ga je onder begeleiding werken aan een smeedvorm . Deze smeedvorm kun je combineren met andere materialen, zoals stof, hout, been, papier etc. Zo ontstaat er een beeld , dat weerklinkt in jezelf wanneer je er naar kijkt.

Het her-innert je. Je eigen innerlijke beelden wijzen je de weg naar een lichttaal , die alleen van jou is.  Het smeden van een lichtsymbool is een krachtige manifestatie van je zielsverlangen en  herinnert je daaraan wanneer je het draagt of in je ruimte plaatst.

Op deze wijze beeldend werken draagt bij aan het dieper in contact leven met jezelf , te voelen wat er leeft onder de oppervlakte , meer innerlijke steun , en helderheid over dat wat je verlangt in je leven en wat je nodig hebt. 

Je kunt tijdens de lessen verslag maken van je ervaringen, je gedachten, het spoor dat je hebt gevonden, de beelden die je erbij hebt. De volgende keer kun je opnieuw onderzoeken hoe je verder wilt gaan met de vorm zodat de volgende stap steeds weer van binnenuit komt.

 

Ervaringen van deelnemers: 

"Het is voor mij een verrassend en dierbaar proces geweest ".

"Het onderzoek gaf me de ruimte om te luisteren/kijken naar wat zich aandiende".

"Bijzonder hoe je mensen kon helpen hun innerlijke beleving mee te nemen in hun praktische werk ".

"Ik voel me rijk met de ontmoetingen en met mijn lichtsymbool "

"Ik had vooraf wel twijfels of dit voor mij haalbaar zou zijn maar dankzij de betrokken ondersteuning van Josemieke ben ik erg content geworden over het eindresultaat van deze ontdekkingsreis. Ik weet dat ik daadwerkelijk een ‘krachtvoorwerp’ heb gemaakt…"

  kosten individueel  100 euro per samenkomst [ 2,5 uur]

 

 

 je kunt reserveren, door vooraf het bedrag over te maken. reknr. NL40 TRIO 0320128903 tnv Edelsmederij Josemieke Segers

[ restitutie is mogelijk tot 2 weken voor aanvang ]

neem daarvoor even contact op. Tel.  0135438806 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.