Bronweek

 

Bronweek

Je kunt bij Art de la Source verblijven voor een Bronweek

Een beeldend onderzoek naar de bron van je zijn.

Ingrediƫnten : *Beeldend werken in de technieken van assemblage, edelsmeden, collage, tekenen

*Meditatie , visualisatie, kleine natuurceremonies, zintuigelijke natuurtochten

* schrijven , verslag bijhouden

Je verblijft op een prachtige plek in de Morvan. Les Chambeaux is een piepklein gehucht van 8 huizen, gelegen op 630 m. hoogte. De verblijfplek bestaat uit 3 huizen met een fijne tuin omhuld door beukenhagen. Met een eigen waterbron . Een bron is een prachtig uitgangspunt voor het onderzoek naar wie we werkelijk zijn. Zijn we onze gedachten /gevoelens ? Of ons lichaam , of zijn we onze maatschappelijke rol, ons succes of ons falen? Wat is de rol van gebeurtenissen in ons leven? Waarmee voelen we ons verbonden ?Waar ligt ons houvast ? Wat stuurt ons diep van binnenuit aan ? 

Tijdens de Bronweken wordt dit onderzoek spelenderwijs via verschillende invalshoeken benaderd. Allereerst via beeldend werk, op een losse speelse manier .Dan via meditatie/visualisatie , waarbij lichaamsgewaarwording , zintuigen openen een belangrijke focus is. Natuurbeleving , waarbij je in stilte je zintuigen verscherpt en je zo verbindt met je omgeving en er mee leert communiceren. Een andere invalshoek is het beleven van kleine rituelen, waarin je je ontdekkingen bekrachtigt en verdiept , of waarin je antwoord vindt op een innerlijke vraag. Verder schrijf je aan een dagboek om dat wat je gedurende de week beleeft bij te houden en er vanuit een waarnemende positie naar te kijken. De middagen zijn vrij om zelf in te vullen en in de avonden is er mogelijkheid voor kampvuur, dansen, muziek maken samen. 

Praktische info : Er is een ochtendprogramma onder begeleiding , en in de middag ben je vrij om of zelfstandig verder te gaan of iets anders te doen of niks te doen. In de omgeving zijn meren , bossen , leuke dorpjes . De maaltijden zijn gezamenlijk en bereiden we ook samen. Er zijn 2 tweepersoons accomodaties en er is een vide met 2 slaapplaatsen. Je kunt alleen komen of samen met een groep , maximaal kunnen 6 mensen deelnemen aan een  Bronweek. 

Kosten individueel 600 euro  . Op basis van 1 of 2 persoons kamer , inclusief maaltijden , begeleiding in de ochtend , materialen [ exclusief edelmetaal en edelstenen]   Exclusief vervoer heen en terug . Voor vervoer naar de Morvan kun je de Facebookpagina  openneernaardemorvan raadplegen.  Het is ook mogelijk met de trein te komen. Ik kan je wellicht ergens oppikken , daarvoor even overleggen.  Mail of bel mij gerust voor meer info of vragen die je hebt. [zie contact]