doorlopend zaterdagochtend-cursus-atelier

 

Lessen in edelsmeden

 

Heel lang heb ik cursussen gegeven waarin techniek voorop stond:

Leuke tijd is dat geweest, maar nu voel ik de oproep om anderen allereerst mee te nemen in wat in mijn ogen veel belangrijker is in het vormgeven : het contact met je eigen binnenwereld, het bewust worden van alles wat in je leeft onder de oppervlakte van je dagbewustzijn. De meerwaarde daarvan is drieledig:

  • Je raakt meer vertrouwt met de wereld achter je denken / overtuigingen en je wordt gevoeliger voor de taal van je lichaam.
  • Je wordt vrijer in jezelf , emoties worden onderdeel van je informatiestroom , je gaat betekenisvolle samenhang ervaren en leert dat uit te drukken in een beeld/smeedvorm.
  • Je gaat ervaren hoe jouw blik op de buitenwereld voortkomt uit de onbewuste aannames in je binnenwereld. Zeker in deze onzekere tijden is het erg belangrijk om een zekere basis in jezelf te voelen. Zodat je weet wie je ten diepste bent en geen speelbal wordt van de omstandigheden.

Vanaf september 2020 is het mogelijk om in kleine groepjes lessen te volgen in edelsmeden. Iedere les begint met de uitnodiging om contact te maken met je lichaam, de binnenwereld. Soms gebruik ik daarvoor een gedicht, soms een tekst of een visualisatie.

Het is een gericht onderzoek om tot je eigen beeldtaal te komen , vanuit je innerlijk.

Je wordt uitgenodigd om je hoofd , je denken, even los te laten en te onderzoeken wat er vorm wil krijgen vanuit diepere gevoelslagen. Het concreet maken daarvan begint met schetsen, tekenen, zonder dat je meteen denkt aan de techniek.

Met die informatie ga je onder begeleiding werken aan een smeedvorm . Deze smeedvorm kun je combineren met andere materialen, zoals stof, hout, been, papier etc. Zo ontstaat er een beeld , dat weerklinkt in jezelf wanneer je er naar kijkt. Het her-innert je.

Op deze wijze beeldend werken draagt bij aan het dieper in contact leven met jezelf , te voelen wat er leeft onder de oppervlakte , meer innerlijke steun , en helderheid over dat wat je verlangt in je leven en wat je nodig hebt.

Je kunt tijdens de lessen verslag maken van je ervaringen, je gedachten, het spoor dat je hebt gevonden, de beelden die je erbij hebt. De volgende keer kun je opnieuw onderzoeken hoe je verder wilt gaan met de vorm zodat de volgende stap steeds weer van binnenuit komt.

Ervaring van een deelnemer

 
 
 Maximaal 4 deelnemers

 

Tijden; van 10 tot 12.30 uur kosten: 40 euro per ochtend.

 je kunt plaatsen reserveren, neem daarvoor even contact op. Tel.  0135438806 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.