Waterland kunstpad

 

 Website Waterland Kunstpad

 

 

folder waterland kunstpad binnenzijde

folder waterland kunstpad buitenzijde

 

Van 19 t/m 27 september 2020 vond aan het “De Siptenpad “in Tilburg het Waterland kunstpad plaats. Een kleinschalig project van 9 kunstenaars uit Tilburg en omstreken. 

 

Water  is een zeer actueel thema binnen klimaatverandering en daarmee ook de rol die water speelt in het leven op aarde. Het maakt onze afhankelijke relatie met de natuur duidelijk.

Het oproepen van vragen die over die relatie gaan is gemakkelijker in de natuur dan in de stad. 

 In Nederland is de echte natuur niet echt binnen handbereik, maar er is natuurlijk wel een buitengebied. 

 In het buitengebied van Tilburg  willen wij de bezoeker een route presenteren, waar cultuur en natuur, elkaar ontmoeten. Een plek waar de moderne stedelijke mens via zijn eigen taal van cultuur bevraagd wordt naar zijn beleving van de natuur .

 De route die een aanzet kan zijn voor een reis. Een ontdekkingsreis naar binnen en naar buiten. Een reis waarvoor niet gevlogen hoeft te worden naar verre bestemmingen. Een reis die zelfs binnen de gemeentegrens door de Tilburgers op de fiets gemaakt kan worden.

Deelnemende kunstenaars: Josemieke Segers, Judith de Vries, Will Verhoeven, Gerry Peene, Bert van der Lee, Ger Stallenberg, Conny Mahieu, Elise van Meene , Frederik Theuwis en Jan van Ussel

Volg het Waterland Kunstpad op Facebook